Barınyurt Huzurevi |

Barınyurt Huzurevi

Ocak, 1 0001

Gezi Kulübü olarak amacımız yaşadığımız ortamı ve kenti çeşitli yanlarıyla tanımak, bunun yanında insanı kültürüyle kavrayarak bir sevgi oluşturmak. Bu hedeflerimizi gerçekleştirebilmek üzere bu hafta Gezi Kulübü’yle Barınyurt Huzurevi’ndeydik.

Okulumuz yeri itibariyle İstanbul’un en zengin bölgelerinden biri, okulumuza 5 dakikalık yürüyüş mesafesinde olan bir yerde bambaşka hayatlara ulaşmamız bunu daha da iyi anlamamızı sağladı. Her yer içindeki insanlarla anlam kazanır ve belki de bir yer en fazla bu kadar anlamlı olabilirdi.

Girişinden odalara kadar her şey çok kullanışlı ve profesyonelce dizayn edilmişti. İlk kat sadece bayanlara özel bir kattı. Odaların ortasındaki salonda herkesin koltukta bir yeri vardı ve herkes kendi işiyle ilgilenmekteydi.

Dinlenenler, örgü örenler, televizyon izleyenlerin arasında her birimiz hepsiyle ilgilenmeye çalıştık. Hepsinin halini hatırını, bir ihtiyaçları olup olmadığını sorduk; her biri de parlayan gözlerle sadece teşekkür edip orada oluşumuzdan memnuniyetlerini belirttiler.

Bir azınlık huzurevi olduğundan, isimlerini bile telaffuz edemediğimiz, yaklaşık 5 katımız yaşındaki bu insanların hikayelerini, özlemlerini, zevklerini dinledik; konuşmayı çok seven ama bir o kadar da konuşmaya hasret olan ve hala içinde dışının gösterdiğinden çok genç olan insanlarla dakikalarca konuştuk, tavsiyelerine kulak verdik, anılarını dinledik, özledikleri insanları andık.

107 yıldır hayatta olan ve belki de gelişimize çocuğu olmadığından en çok sevinen Florika adlı “tarih” olarak nitelendirebileceğimiz bayanla yaptığımız samimi sohbetten sonra ikinci kata ve sonra da en üst kattaki etkinliğe katılmak üzere misafir edildik. Deniz manzarasını olabilecek en iyi şekilde kullandıkları bu katta uzun bir masanın çevresinde hep beraber oturduk ve bizim belki de “oyun” olarak bile nitelendirmeyeceğimiz “oyun”lar oynadık. Türkiye’deki şehirleri saydık, gündemdeki olaylardan bahsettik, şarkı söyledik, fotoğraflar çektik ve içimizde tarif edilmez bir huzurla okulumuzun yolunu tuttuk.

Barınyurt Huzurevi’ne bize kapılarını açtığından ve hocalarımıza bize böyle bir deneyimi yaşattıklarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Zeynel Ince-9E